El castillo del cuento -albumilla on neljä espanjankielistä sovitusta suomalaisista iskelmistä Castillo (Satulinna), Semblantes (Kaikista kasvoista), Playa (Kaksin rannalla yksinäiset) ja Portezuela (Vanhan veräjän luona). Mukana on myös yksi perinteinen espanjalainen sävellys (El paño moruno). Albumin muut kappaleet ovat yhtyeen omaa tuotantoa.

Vaikutteita löytyy espanjalaisesta flamenco- ja rumbamusiikista, intialaisesta rytmiikasta, latinalais-amerikkalaisesta musiikkiperinteestä sekä kotimaisesta iskelmämusiikista. Musiikki on helposti lähestyttävää, vaikka esityskielenä on espanja.

Keikoilla Rocierosia on usein luultu ulkomaiseksi yhtyeeksi. Suomalaisen syntyperän todisteena levyllä on myös yksi suomenkielinen kappale, Huomiseen.

Castillo (Satulinna) Säv. & san. J. Kuoppamäki, sov. Rocieros, esp. H. Kangasperko. Ensimmäinen single Castillo sai alkunsa Kari Suvilehdon ajatuksesta tehdä iskelmäkappaleesta flamencosovitus. Edel Records kiinnostui sovituksestamme ja päätti julkaista kappaleen Hittiparaati 10 -juhlalevyllä. Castillo oli YLE:n Oulu Radion viikon toivelevy. Se menestyi hyvin myös Tätä Suomi tanssii -listalla, jossa se nousi kahdenkymmenen suosituimman kappaleen joukkoon.

Semblantes (Kaikista kasvoista) Säv. E. Nieminen, san. S. Svärd, sov. Rocieros, esp. H. Kangasperko. Toinen single Semblantes nousi Tätä Suomi tanssii -listalle suoraan kuudenneksitoista ja pysyi listalla useita viikkoja.

Playa (Kaksin rannalla yksinäiset) Säv. & san. K. Halonen, K. Jernström & V. Salmi, sov. Rocieros, esp. H. Kangasperko. Myös kolmas single Playa nousi Tätä Suomi tanssii -listalle. Iskevän rytmin ansiosta kappaletta soitettiin myös tanssipaikoissa.